Η Νέα Κίνηση Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου ιδρύθηκε το 2004 σαν μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των επαγγελματιών χορευτών και χορογράφων της Κύπρου. Στηρίζει και ενώνει επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους και αποσκοπεί στη γενικότερη προώθηση της τέχνης του σύγχρονου χορού, και στην ανάδειξη των καλλιτεχνών της Κύπρου στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό μέσω της εξαγωγής της τέχνης του χορού σε όλες της τις μορφές.

Μεταξύ άλλων η Νέα Κίνηση δημιούργησε το Καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού, μοναδικό στο είδος του στην Κύπρo. Επιχορηγείται ετήσια από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Η Νέα Κίνηση συνεχώς προσπαθεί να αναδείξει και να προβάλει την τέχνη του χορού σε ένα ευρύ κοινό το οποίο αποτελέιται από όλες τις στρώσεις και βαθμίδες της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια των ανοιχτών συνόρων, στις οποίες υπάρχει συνεχής ανταλλαγή των τεχνών μετάξύ των χωρών.

Σαν Νέα Κίνηση, θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα κάνουν την Κύπρο ακόμα ένα προορισμό για νέους καλλιτέχνες της τέχνης του Σύγχρονου Χορού, τόσο Κύπριους όσο και Ευρωπαίους, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μοιραστούν τις γνώσεις τους. Έχοντας όραμα τη δημιουργία καινούργιων φεστιβάλ και αποσκοπώντας στην εκπαιδευτική μορφή του χορού, στοχεύουμε σε καινοτόμες ιδέες να φτάσουν στο νησί.

Το συμβούλιο της Νέας Κίνησης είναι διετές. Το παρόν διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους Ελεάνα Αλεξάνδρου, Αριάνα Μαρκουλίδου, Εύη Καρσερά, Χλόη Μελίδου και Μιλένα Ούγκρεν Κούλας..