ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ OUT-SITE
13o Kαλοκαιρινό Φεστιβάλ Xορού


22-30 Ιουλίου 2016

Αυτή τη χρονιά το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ στην Λεμεσό από τις 22 μέχρι τις 30 Ιουλίου 2016 και τις άδειες θα εξασφαλίσει η Νέα Κίνηση. Οι όροι και οι κανονισμοί που ισχύουν φέτος έχουν συνταχθεί κατά την ίδρυση της Νέας Κίνησης, αλλά έχουν τροποποιηθεί στην πορεία των φεστιβάλ, σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινότητας, την οικονομική υποστήριξη αλλά και την εξέλιξη του χορού στον τόπο μας. Παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά τις προϋποθέσεις για την αίτηση σας στο φετινό Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού.

Τέλος υποβολής αιτήσεων: 15 Απριλίου 2016

Οι αιτήσεις αποστέλνονται στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα "Υποβολή Αίτησης OUT-SITE". Βρείτε την αίτηση εδώ


Στοιχεία για το χώρο διεξαγωγής:

Το Φυτείδιο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ είναι ένα μοντέρνο αθλητικό πάρκο πολλαπλών δραστηριοτήτων, δίπλα στη παραλία της Λεμεσού. Διαθέτει γήπεδα mini football και handball, γήπεδο βόλεϊ, γήπεδο με άμμο για beach volley και beach handball και ένα πλήρως εξοπλισμένο συγκρότημα που αποτελείται από αποδυτήρια, μπάνια, ντουζιέρες και αίθουσα γυμναστηρίου. Διαθέτει επίσης μια υπερυψωμένη καφετέρια με αδιάκοπη θέα στη Μεσόγειο που συνδέεται με αυτή με υπέργεια γέφυρα.

Ο χώρος δίπλα στη θάλασσα με τον οποίο συνδέεται το ΓΣΟ μέσω της γέφυρας είναι επίσης διαθέσιμος για χρήση στα πλαίσια του φεστιβάλ.

 

Χάρτης:

Φωτογραφίες:

Βίντεο:

Δικαίωμα Συμμετοχής:


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

(1)  α) Ομάδες χορού μέλη της Νέας Κίνησης oι οποίες ιδρύθηκαν από επαγγελματία χορευτή ή χορογράφο μέλος της Νέας Κίνησης, ο οποίος έχει αποφοιτήσει ως επαγγελματίας χορευτής ή χορογράφος/εκπαιδευτικός από επαγγελματική σχολή χορού (τριετούς τουλάχιστον φοίτησης). Οι ομάδες χορού πρέπει να λειτουργούν με τη μορφή νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με καταστατική επιδίωξη την προώθηση του χορού και της χορογραφίας και λειτουργούν με βάση την κείμενη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας (περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμος, περί Εταιρειών Νόμος).
      β) Ανεξάρτητοι χορογράφοι μέλη της Νέας Κίνησης, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει ως επαγγελματίες χορευτές ή χορογράφοι/εκπαιδευτικοί από επαγγελματική σχολή χορού (τριετούς τουλάχιστον φοίτησης).

(2) Οι επαγγελματίες χορευτές οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού θα πρέπει να είναι ήδη μέλη της Νέας Κίνησης με την υποβολή αίτησης.

(3) Οι επαγγελματίες χορογράφοι οι οποίοι είναι μέλη της Νέας Κίνησης και έχουν ήδη στην καλλιτεχνική τους δραστηριότητα τουλάχιστον δύο ολοκληρωμένα έργα. Τα έργα αυτά θα πρέπει να δίνονται στην Νέα Κίνηση με διαδικτυακό σύνδεσμο (youtube, vimeo, e-mail attachment) .

Σημείωση: Κατα την υποβολή αίτησης πρέπει να έχει εξωφλήθεί οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα σε σχέση με εγγραφή μελών της ομάδας, χορογράφου και συντελεστών.


Όροι συμμετοχής:

(1) Το έργο που παρουσιάζεται στο καλοκαιρινό φεστιβάλ πρέπει να αφορά σύγχρονο χορό όπως ορίζει η επιτροπή αξιολόγησης και να μην θεωρείται εμπορικού χαρακτήρα.

(2) Το έργο που παρουσιάζεται δεν πρέπει να έχει παρουσιαστεί προηγουμένως στην Κύπρο ή στο εξωτερικό και η διάρκεια του να είναι τουλάχιστον 20 λεπτά.

(3) Τη διοργάνωση και προβολή αναλαμβάνει αποκλειστικά η Νέα Κίνηση ομάδων χορού , χορευτών και χορογράφων Κύπρου. Οι ομάδες δικαιούνται να προσκαλούν μόνο ηλεκτρονικά για τα έργα τους, όμως θα πρέπει πάντοτε να αναφέρεται πως το έργο παρουσιάζεται ‘Στα πλαίσια του 13ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Χορού 2016 της Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου’ .
Κανένα έργο δεν θα προβάλλεται με τον οποιοδήποτε τρόπο (διαφημιστικά , ζωντανά, ΜΜΕ) εκτός από την οργανωμένη διαδικασία που αποφασίζει η ΝΚ.


Κριτήρια Αξιολόγησης:

Η Επιτροπή θα αξιολογεί τις προτάσεις με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

(1) Σαφήνεια στην περιγραφή της χορογραφικής ιδέας και κατ’ επέκταση την επιλογή του χώρου σε σχέση με την χορογραφική ιδέα. Αλλαγές στο χώρο δεν γίνονται δεκτές αφού έχει αποσταλεί η αίτηση.
(2) Καινοτομία στη θεματολογία και στα μέσα πραγματοποίησης του έργου
(3) Η απασχόληση επαγγελματιών χορευτών
(4) Ρεαλιστικότητα στο σχεδιασμό του προϋπολογισμού*

*Αν η επιτροπή κρίνει πως στην τελική παρουσίαση του έργου, κάποιες από τις υπηρεσίες που προϋπολογιστήκαν ήταν υπερκοστολογημένες, έχει δικαίωμα μείωσης του συνολικού ποσού που αιτείται ο συμμετέχοντας .


Όροι Επιχορήγησης:

Η επιχορήγηση που θα λαμβάνουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ θα καλύπτει τα πιο κάτω , υπό τον όρο ότι για όλες τις δαπάνες που δηλώνονται στον προϋπολογισμό των ομάδων θα προσκομίζονται αποδεικτικά στοιχεία:


Αμοιβές:


Χορογράφου/Δημιουργού
Χορευτή/ών/Performer(s)
Σκηνογράφος/Εικαστικός
Video Artist
Ενδυματολόγος Δραματουργός
Μουσικός
Άλλος συντελεστής-Να προσδιορίζεται επακριβώς
Σκηνικά (props) (κατασκευή ή ενοίκιο)
Κοστούμια/Μάσκες/Μακιγιάζ
Ηχητικά/Ηχογραφήσεις
Πολυμέσα (Video/Projector/video editing, οθόνη, κτλ.)
Μεταφορικά σκηνικών
Φωτογράφος
Διάφορα απρόβλεπτα μέχρι 200€Περιορισμοί :

Δεν καλύπτονται μεταφορικά ή εισητήρια χορευτών από και προς την πόλη ή και χώρα διεξαγωγής προβών .Τα έξοδα εισιτηρίων και μεταφοράς είναι μέρος του ολικού ποσού που δίνεται και ο κάθε χορογράφος καλείται να τα λάβει υπόψην στον προϋπολογισμό.


Ακύρωση συμμετοχής μετά από επιλογή:

Η μη συμμετοχή στο καλοκαιρινό φεστιβάλ εξ’ υπαιτιότητας του χορογράφου ή του/των χορευτή/των ή άλλου συντελεστή της παράστασης, εκτός από τις περιπτώσεις τραυματισμού, συνεπάγεται την ανάκληση της επιχορήγησης. Οι περιπτώσεις τραυματισμού θα εξετάζονται κατά περίπτωση από την επιτροπή της Νέας Κίνησης .


Επιτροπή αξιολόγησης

Τις προτάσεις θα αξιολογεί τριμελής επιτροπή, η οποία αποτελείται από άτομα τα οποία προέρχονται από τον καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό χώρο.


Στο φετινό 13o Καλοκαιρινύ Φεστιβάλ Χορού 2016 θα γίνει επιλογή για 7 προτάσεις εκ των οποίων η μία από το εξωτερικό:

- 2 Σόλο έργα x 2000 ευρώ
- 2 Ντουέτα x 3000 ευρώ
- 3 Ομαδικά έργα (τρίο και άνω) x 4000 ευρώ


Το ανοικτό κάλεσμα απευθύνεται σε χορογράφους και ομάδες Κύπρου όπως και εξωτερικού.


Το ποσόν της επιχορήγησης θα δίνεται σε δύο δόσεις:

Η πρώτη κατά την διάρκεια προετοιμασίας του έργου και η δεύτερη μετά την λήξη του έργου. Η χρονική περίοδος καταβολής της πρώτης δόσης εξαρτάται από το πότε θα δοθεί η επιχορήγηση εκ μέρους του υπουργείου. Η παράδοση των αποδεικτικών στοιχείων πρέπει να γίνεται το αργότερο 10 (δέκα) ημέρες μετά την λήξη του φεστιβάλ, ούτως ώστε να πληρώνεται η Β’ δόση της επιχορήγησης από το υπουργείο το συντομότερο δυνατόν.